Salata Tabula
Autor: Mirjana Hasanagić
Klasični salata bogata okusom i osvježenom. Podrijetlom iz Libanona i Sirije, prihavacena od Kiprana i Turaka, postao je popularno jelo u svijetu, s toliko varijacija koliko je osoba koja je spremna. Ili koji se pripremaju
sastojci
150 g (dvije kravate) svježi peršin
1 mali crveni luk
1 češanj češnjaka
4 rajčice
1 krastavac (opcionalno)
1 vezica svježe metvice (opcionalno)
2 limuna
5 žlica maslinovog ulja
1 šalica bulgur (kuhana, sušena i slomljena pšenice)
1 šalicu kipuće vode
1 žličica mljevenog crnog papra
1 žličica morske soli
Iznos svaki sastojak može biti promijenjena ovisno o osobnom ukusu, iako Izvorni recept omjer vode: polovica zeleno / crveno (peršin / rajčice) - pola bijelog (bulgur). Umjesto Bulgur mogu se koristiti kuskus ili quinoa. Umjesto peršina može se koristiti silantro, ali ja ne znam da li se u ovom slučaju je "dopušteno" da koriste isti naziv :)
instrukcije
U malom zdjelu, dodajte bulgur i prelijte kipućom vodom. Promiješajte, poklopite i ostavite da se ohladi.
Sitno nasjeckajte peršin, luk, češnjak i paradajz (krastavac i baka) i stavite u zdjelu salate.
Iscijediti sok od limuna i prelijte preko salate.
Dodajte maslinovo ulje, sol i papar i promiješajte.
U frižideru prije posluživanja.
0 comments:
Post a Comment