Ads header

Ads

Saturday 21 March 2015

Najbolje kombinacije namirnica koje su zdravije ako se kombinuju



Nutricionisti često kažu da je za zdravlje i dobru liniju vrlo važnokombiniranje zdravih namirnica. Predlažemo četiri kombinacije zdravih namirnica koje mnogo više doprinose zdravlju ako se kombinuju…

Špinat i sok od limuna: Kombinacija špinata i limuna pomaže u apsorpciji željeza u krvi. Više od 2 milijarde ljudi širom svijeta imaju nisku razinu željeza, što dovodi do povećanog rizika od moždanog udara. Povećani unos željeza pomaže u smanjenju boli u mišićima i brži oporavak tijela.

puter od kikirikija i bananeBanana i maslac od kikirikija: Ugljikohidrati u bananama doprinose bržem poticaju energije. Banane sadrže značajne doze kalija koji štiti srce, a proteini u puteru od kikirikija,stabiliziraju razinu šećera u krvi.

Jaja i sir: Žumanjak je bogata vitaminom D, koji uzrokuje apsorpciju, dok je sir jako bogat kalcijem. Rezultat ove kombinacije je povećana gustoća kostiju, jača mišiće i pospješuje probavu.

sir i jaja

Jabuka i tamna čokolada: Istraživanja pokazuju da svakodnevno konzumiranje malih količina tamne čokolade dovodi do značajnog smanjenja krvnog tlaka. Kombinirajte ga s jabukom i vaš kardiovaskularni sistem će postati još jači. Uz ovu kombinaciju antioksidansa sprečavate začepljenje krvnih sudova.

tamna čokolada i jabuka
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads