Ads header

Ads

Wednesday 18 March 2015

Crno vino u borbi protiv bakterija



Uživajte u vinu i osjećaju da ste danas učinili nešto za svoje zdravlje!

Umjerena konzumacija crnog vina uništava štetne bakterije i poboljšava zdravlje, pokazala je studija američkog Sveučilišta u Missouriju.
Konzumacija jedne čaše crnog vina dnevno ne samo da zvuči primamljivo, već je dobro iu borbi protiv bakterija koje se stvaraju u trbuhu. Naime, istraživanje je pokazalo da vino ubija ešerihiju koli i listeriju i sprečava njihovo daljnje razmnožavanje. Pritom ne uništava korisne bakterije koje se nalaze u debelom crijevu.
Bakterije možda zvuče kao nešto loše što imate u stomaku, ali njihovo izbalansirano prisutnost zapravo potpomaže probavu hrane. One reguliraju imunološki sustav i proizvode vitamin K, koji ima ključnu ulogu u zgrušavanju krvi.

Studija ukazuje na to da alkohol nije taj koji pomaže u obrani od bakterija, već su to spojevi polifenola koja se nalaze u vinu.

Polifenoli su spojevi koji se nalaze u bijlkama i pomažu joj u obrani od raznih bolesti. Pored crnog grožđa, bogati izvor polifenola su kava, čaj, čokolada, i koštunjavo voće.
U svakom slučaju, s konzumiranjem crnog vina ne treba pretjerivati ​​- žene treba dnevno da popiju jednu čašu, a muškarci dvije.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads