Ads header

Ads

Tuesday, 17 February 2015

Ukusni kolač od jabuka



Orasi, jabuke i vanilija mnogima su sinonim za izvrstan zimski kolač i baza za razne ukusne poslastice.
Mi vam donosimo recept za sočan voćni kolač u kombinaciji ovih sastojaka, koji rade u zagrebačkom vegetarijanskom restoranu Vegehop.
Možete ga pripremiti kao desert uz fini obiteljski ručak, kao i za poslijepodnevno druženje uz topli napitak.
Sastojci:
Biskvit:
  • 250 g agavinog sirupa
  • 5 žlica mljevenih oraha
  • 400 g T- 850 brašna
  • 2 dcl ulja
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žlica burbon vanilije
  • 1 sitno ribana jabuka
  • oko ¼  dcl sojinog ili običnog mlijeka
  • 2 dcl soka od jabuke

Pomiješajte prvo suhe, pa onda tekuće sastojke i pecite 20 min. na 180 stupnjeva.
Nadjev:
Ogulite 3-4 kg jabuka i izrežite na tanke kriške. Skuhajte ih s dvije šake grožđica. Pospite po biskvitu i izravnajte.
Skuhajte griz od 1,5 L mlijeka, 300 g agavinog sirupa, 2 žlice burbon vanilije i 2,5 dcl integralnog griza.
Dodajte 50 g kokosovog maslaca. Kad se zgusne, prelijte ga preko jabuka.
Ostavite da se ohladi.
Dobar tek!

Iznenađenje
Počastite se ovim ukusnim kolačem u posebnoj akciji Vegehopa za Alternativu za Vas.
Isprintajte ovaj članak i s njim dođite u Vegehop restoran, koji vam do 28.veljače nudi 50 posto popusta na ovu ukusnu poslasticu.

Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads