Ads header

Ads

Tuesday, 10 February 2015

Delicija bez jaja i mlijeka za prave sladokusce

Neodoljiva, ukusna i primamljiva – torta od naranče i čokolade


Za prave sladokusce koji žele hranjivi, ali zdravi desert, donosimo vam neodoljivu, ukusnu i primamljivu deliciju – tortu od naranče i čokolade.
Recept je kreirala ekipa poznatog vegetarijanskog restorana Vegehop i u njemu nema jaja, mlijeka ni nezdravih šećera.
Kombinacija začina, orašastih plodova i voća u ovoj torti jamči pravi užitak za vaše nepce koji ćete rado podijeliti s prijateljima, kolegama i gostima.
Možete je pripremiti za obljetnice i proslave, gdje će, bez sumnje, ubrzo steći status zvijezde među desertima.

Sastojci: (za kalup promjera 24 cm)
Podloga
  • 40 dag badema
  • 10 dak sitno mljevenog kokosovog brašna
  • 2 žlice limunova soka
  • 4 žlice agavina sirupa
  • 3 žlice kokosova maslaca
  • 2 žlice kakaa

Krema
  • 40 dag sirovih indijskih oraščića
  • 1 zreli avokado
  • 5 žlica agavinog sirupa
  • sok 3 naranče
  • 3 žlice kokosovog maslaca
  • 2 žlice kakaa
  • cimet i klinčić u prahu – po želji
  • vanilija u prahu

Za ukrašavanje
  • naribana korica eko naranče

Priprema:
Bademe i kokosovo brašno izmiksajte u multipraktiku.
Dodajte ostale sastojke i miksajte dok se smjesa ne počne odljepljivati od stijenki i posude.
Utisnite smjesu u dno kalupa za torte i poravnajte je žlicom.
Indijske oraščiće namačite u vodi tri sata, ocijedite i s ostalim sastojcima za kremu u blenderu miksajte dok masa ne postane glatka.
Kremu izlijte u kalup na podlogu, ukrasite naribanom narančinom koricom i stavite u zamrzivač na sat vremena.
Dobar tek.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads