Čajna gljiva, kako je zovu, zbog uzgoja u čaju ima mnoga ljekovita svojstva, a ona su poznata diljem svijeta još iz davnih vremena. Kombucha ili Kombuha gljiva, se među prijateljima dijeli kao znak želje za bržim oporavkom od neke bolesti. Čaj u kojem se razvijala i rasla gljiva je jako ljekovit, bilo da ga pijete ili upotrebljavate kao oblog
Gljiva je široko rasprostranjena, a pored imena kombucha, kombuha, ili čajna gljiva, poznata su i imena poput kineska, indijska, ruska i japanska gljiva.
Tijekom vremena, ova se gljiva proširila i na Taiwan, Hong Kong, i dalje u ostale države diljem svijeta.
Zanimljiva stvar kod gljive Kombucha je njezin način razmnožavanja. Naime, svaka se kultura u dobro pripremljenim uvjetima razmnožava sama od sebe. Bez nekih većih problema ovu gljivu možete presađivati, tako da imate nepresušne zalihe ljekovitih materijala kroz čitav život, za vas i čitavu vašu porodicu. Ljekovita svojstva čaja u kojem raste Kombucha su: liječenje artritisa, srčanog infarkta, čireva i hemoroida. Čaj liječi i sivu mrenu, olakšava menopauzu, PMS, te grčeve koji prate menstruaciju. Čaj smanjuje pretilost i vrši detoksikaciju, smanjuje žučni kamenac, jača bubrege i liječi arteriosklerozu. Pomaže prilikom nesanice i regulira aktivnost crijeva.
0 comments:
Post a Comment