Vjerovatno ste se pitali da li postoji neki recept koji će podmladiti vaš organizam i napraviti vas izdržljivijim?! Ovaj eliksir je spoj bijelog luka, limuna, đumbira i vode
Potrebni sastojci
4 veće glavice bijelog luka
4 kompletna limuna sa korom
Manji korijen đumbira (cca 3-4cm) ili dvije supene kašike
2 litra čiste vode
4 kompletna limuna sa korom
Manji korijen đumbira (cca 3-4cm) ili dvije supene kašike
2 litra čiste vode
Priprema Eliksira!
Limun operite i isjeckajte na komadiće. Ogulite bijeli luk i ubacite u blender zajedno sa đumbirom. Izmiskajte dobro. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu, dospite 2 Litra vode i grijte dok ne proključa. Odmah pred tačku ključanja isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gusto cijedilo.
Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti ceđenje i piti gustu kompletnu smesu). Napitak čuvajte u frižideru.
Tura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.
Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti ceđenje i piti gustu kompletnu smesu). Napitak čuvajte u frižideru.
Tura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.
No comments:
Post a Comment