Pages

Friday, 9 August 2013

Češnjak kao lijek za sve

Jedenje sirovog češnjaka odlično je za zdravlje cijelog organizma jer sastojci u njemu sprječavaju upalne procese u ćelijama, no on ima i antikancerogeno djelovanje, pokazala je studija kineskog Jiangsu Centra za kontrolu bolesti, piše 24sata.hr. Prema istraživanju na više od 5000 ljudi od kojih 1424 ima dijagnozu raka pluća, jedenje češnjaka dva puta u sedmici prepolavlja rizik obolijevanja od karcinoma pluća. Prevencija raka pluća češnjakom djeluje i kod pušača, piše Daily Mail, a ljudi koji redovno jedu to zdravo povrće rjeđe boluju od karcinoma čak i ako su izloženiji štetnim parama koje se smatraju okidačem bolesti. Naučnici ističu kako nije dokazano da kuhani ili pečeni češnjak imaju isti antikancerogeni učinak, te predlažu jedenje sirovog češnjaka koji djeluje kao snažan antioksidans u organizmu. Pronađite još recepata na: http://vesela-kuhinja.blogspot.com/2013/08/cesnjak-kao-lijek-za-sve.html Copyright Vesela Kuhinja

No comments:

Post a Comment