Korisne informacije o korištenju i pripremu bijelog luka da vrlo malo ljudi zna.
Svaka stanica češnjaka sadrži spojeve sumpora / / sumpora podrijetla. Jedan od tih spojeva se zove Alin / Allin /, a drugi je enzim alinasa / allinase /. Molekularna struktura stanicama češnjaka ove dvije mase nisu povezani. Šteta na stanici, koja je drobljenje ili gnječenje od bijelog luka dovodi do spajanja tih dvaju spojeva u ovom slučaju je formirao novu enzim Alicin / alicin /. Novonastala tvar i poznati specifičan miris i okus češnjaka. Što je još važnije, osim mirisa i okusa alicin daje sve pravi imunološki i ljekovita vrijednost iza bijelim lukom.
Ono što sam dosad napisao, a ne revolucionarno otkriće. Gotovo svaka domaćica usitnjavanje i gnječenje bijele i oblika alicin, i bez poznavanja kemije i kemijske reakcije koje se odvijaju u tom procesu.
CEMI je tajna?? Zanimljiv dio teksta tek dolazi ....
Manji sjeckanja, gnječenje i pureeing češnjak, stvarajući veću količinu alicin, čime se jača ljekovita svojstva. Ovo nije kraj priče, i to je moguće Ratchet ozdravljenje. Maksimalna iskorištenost Dobja ako je sjeckani ili pire češnjak pusti da odstoji 5 do 10 minuta. Kratko vrijeme je potrebno da se formira optimalnu količinu ovog lijeka alicin.
Ako to ne napravite, češnjak za odmor nakon sjeckanje ili gnječenje, nećete maksimizirati svoje terapeutske i imunološka svojstva.
Snacking i jesti svježi češnjak Cessnu nije loše, ali neće koristiti zdravlje nigdje u blizini kao njegov dugotrajan posto je sitno isjeckan i Dospjele 5 do 10 minuta.
To je vrlo važno i zanimljivo pripremljenu češnjaka malo izdržati visoke temperature, a ne će izgubiti sve ljekovita svojstva kad je umetnut u obroku posljednjih 5-15 minuta kuhanja.
Ostavljajući češnjak visoku temperaturu bez sjeckanje i čeka stajati će uništiti Alin i alianasu prije oblik alicin češnjak i tako će postati samo hrana, nije lijek.
Ostavite češnjak nakon usitnjavanje da odstoji 5 do 10 minuta, a možete kuhati kratko vrijeme, da ne izgubi svoja ljekovita svojstva. Alicin u ograničenoj mjeri, da se odupre visoke temperature bolje od pojedinih enzima koji ga stvaraju. Kuhanje cjelini i neisjeckanih Cesana češnjaka izgubiti sve imunološke i antikancerogena svojstva, a sve ljekovito ostaje aktivan kad se češnjak sjeckani ili pire i ostavi da stoji.
To je isto pravilo za korištenje bijelim svježim lukom. Ako planirate li ga staviti u salatu, držite
da odstoji neko vrijeme prije nego što ga počnete koristiti.
TABLICA vrijeme kuhanja listopadni luka na niskoj ili srednjoj vatri dok su isjeckan i Dospjele 10 minuta
5 do 15 minuta - gotovo bez gubitka ljekovitih vrijednosti;
15 do 30 minuta - izgubio 50% ljekovitih svojstava;
45 ili više minuta - ukupni gubitak ljekovitih svojstava.
Neisjeckani češnjak gubi najviše ozdravljenje čim je izložen visokim temperaturama.
Ako smatrate da je ovo korisne informacije, molimo dionici ili kao što je ovaj tekst na vašem Facebook ili druge društvene web stranice.
0 comments:
Post a Comment