Ads header

Ads

Thursday, 2 April 2015

Uskrsni jelovnik

Počastite svoje najmilije vrhunskim blagdanskim delicijama



Blagdanski stol srce je doma u važnim prilikama, on je mjesto susreta obitelji, prijatelja i rodbine. 
Neka se ovog Uskrsa na njemu nađu vrhunski specijaliteti koje ćete pripremiti svojim najmilijima i u kojima ćete uživati već dok ih pripremate.
Restoran Vegehop podijelio je s nama recepte za blagdanski jelovnik kojemu ćete teško odoljeti i s kojim ćete oduševiti svoje ukućane i sve one koji vam navrate poželjeti mir i dobro.
Isprobajte ove ukusne delicije s kojima će uskrsni blagdani biti još i ljepši.


Juha od mrkve i đumbira (za 4 osobe)


Sastojci:
  • 4 mrkve srednje veličine
  • 1 veći krumpir
  • komadić đumbira duljine oko 2 cm
  • sol
  • 1 dl sojinog vrhnja

Priprema:
  1. Mrkvu naribajte, a krumpir nasjeckajte na sitne kockice.
  2. Stavite ih u vodu i kuhajte 15-20 min.
  3. Pred kraj dodajte sitno naribani đumbir i sojino vrhnje.
Posolite po želji, a ovu aromatičnu juhu poslužite toplu, ukrašenu klicama.


Pašteta od crnih maslina i oraha (za 4 osobe)


Sastojci:
  • 4 rog paprike srednje veličine
  • 2 šake crnih maslina, bez koštica
  • 20 dag oraha
  • sol
  • 0,5 dcl vode
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak – za ukras

Priprema:
  1. Paprike ispecite u pećnici – pecite ih 20 min, na 180°C.
  2. Ogulite ih i svaku razrežite na tri duguljaste trake.
  3. U blender stavite masline, orahe, malo soli i maslinovog ulja te 0,5 dl vode i smiksajte u glatku paštetu.
  4. Na donji rub razrezane paprike namažite paštetu i zarolajte.
Na rolice stavite list svježeg bosiljka i crnu maslinu te pričvrstite čačkalicom.


Polpete od prosa (za 4 osobe)


Sastojci:
  • 250 g kuhanog prosa
  • 5 sitno naribanih mrkvi srednje veličine
  • 1 stabljika nasjeckanog mladog luka
  • 100 g kukuruzne krupice
  • 100 g na suhoj tavi poprženih i samljevenih sjemenki suncokreta
  • malo kurkume, soli i mljevene crvene paprike

Priprema
  1. Sve sastojke dobro pomiješajte, da dobijete jednoliku smjesu.
  2. Oblikujte polpete i pržite na zagrijanom ulju te ocijedite na papirnatom ubrusu.
Polpete možete pripremiti i bez prženja – pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 10 minuta, odnosno dok ne porumene.

Dobar tek!
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads