Ads header

Ads

Thursday 2 April 2015

Upala zglobova, artritis (Arthritis) ili Giht prirodno liječenje



Pet do sedam procenata svega stanovništva ima posla s tom nadasve mučnom bolesti, od koje u Švicarskoj boluje oko 300.000 ljudi, a u Americi oko 7 milijuna…

Mnogi ljudi godine i godine trpe od artritisa, a to pomućuje njihovu sreću i doživljavaju pravi pakao. Postoji velika mogućnost da pomognemo takvim bolesnicima, a to je svrha i ovog članka. Često je gnojno žarište uzrok artritisa. To mogu biti mandule (krajnici), granulomi i druga žarišta.

Iz takva žarišta prelaze u krv male količine otrova (toksina) i otrovni proizvodi izmjene bjelančevina. Te tvari oštećuju zglobove, srce, bubrege i druge unutrašnje organe. Uz to možemo opaziti da je artritis manje-više bolest kulturnih naroda kao posljedica neprikladne prehrane i načina života.
Sklonost smo naslijedili od naših predaka, pa možemo reći: “Očevi jedoše kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi”. Osjećamo da se te riječi na nama ostvaruju. Poremećaj u izmjeni minerala je u nas na prvom mjestu. Ako ikako možemo, moramo izbjegavati meso, mesne proizvode, juhe od mesa i jela od jaja.
Tko ne može biti bez mesa, mora se ograničiti samo na malu količinu sirovoga mesa. Treba se odreći konzerviranog mesa i mesnih prerađevina. Moramo izbjegavati također denaturiranu hranu: tvornički šećer, proizvode od bijelog brašna, ostalu konzerviranu hranu i svu hranu koja je umjetno iskvarena.
To sve treba brisati iz jelovnika. Jelovnik se mora sastojati: od krumpirovih i pšeničnih jela. svježeg povrća i voća, ili posušenog voća, i to uvijek bez kemijskih sredstava i tvari za konzerviranje. Najbolji je uspjeh kad imamo za temelj vrlo jednostavne prijesne živežne namirnice.

Glavno ljekovito jelo, kao sredstvo protiv artritisa, je sok od krumpira U liječenju, vjerojatno, ne pomažu samo bazične tvari već i drugi ne poznati činioci. Dnevno treba popiti sok jednoga krumpira U težim slučajevima možemo tu količinu povećati.

Krumpir ogulimo, zgnječimo i ispijemo sok, najbolje ujutro, natašte Ako ne podnosimo čisti sok. možemo ga razrijediti toplom vodom, ili ga pomiješati u juhu. To je glavni lijek, i treba ga uzimati svaki dan. Krumpir stoji na raspolaganju na cijelom svijetu.

>> Liječenje artritisa uz pomoć šipka

Drugi ljekoviti sok je rasol kiselog kupusa ili sok od mrkve. Sve te sokove ubrajamo među glavne lijekove, i zato ih treba uzimati svaki dan. makar u vrlo malim količinama. Sokove možemo pomiješati s kuhanim povrćem ako ih tako lakše podnosimo. Najbolje je ako ih pijemo prijesne. Na bolne dijelove stavimo zgnječeno lišće gaveza.
Izvrsno pomaže i gavezova tinktura (Symphosan). Kao dopunski lijek služi lopuh (Petasites officinalis). Možemo piti i čaj od brezova lišća (Betula alba), kravojca (Angelica archangelica, Imperatoria). zečjeg trna (Ononis spinosa). anisa (Fructus anisi pimpinellae). zlatnice (čelebi-grane Solidago. virga aurea), maslačka (Taraxacum officinale), ili suručice (Spiraea ulmaria).

>> Recepti za liječenje artritisa alternativnom medicinom

Izvrsno sredstvo je svježi ekstrakt ovih biljki. Preporučamo još borovnice (Juniperus communis), žutiku (Berberis vulgaris) i koprivu uz dodatak minimalne doze mrazovca (Colchicum autumnale). Sve to smiješano zajedno daje izvrstan lijek pod imenom “Imperarthritica”. Uzimamo tri puta dnevno po pet kapi prije jela. najbolje s nešto tople vode, ili još bolje, sa sokom od krumpira.
Svaki dan uzet ćemo jednu kap više, do 20 ili 30 kapi. Tako nećemo imati nikakvu reakciju na lijek. Zatim smanjujemo broj kapi. dok se opet ne vratimo na 5 kapi. te ponovno povisujemo do 30. Ako osjetimo jaku reakciju u zahvaćenim i bolnim zglobovima, uzimamo manju količinu. Količinu kapi treba individualno prilagoditi, pa makar sve i do dvije kapi. “Imperarthriticu” možemo upotrijebiti i izvana tako da nekoliko kapi stavimo na dlan i lako utiremo u bolna mjesta zahvaćena artritisom. Ako je gnojno žarište uzrok bolesti, moramo izliječiti to žarište.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads