Ads header

Ads

Tuesday 7 April 2015

Postignite puno svjetliju kosu sa preparatima iz kuhinje





Cimet se već stoljećima koristi kao jedan od najzanimljivijih začina u kuhinji, a u zadnje se vrijeme o njemu sve češće govori i kao odličnom preparatu za kosu

Mnoge stvari koje već imate u svom domaćinstvu mogu poslužiti kao odlična zamjena za skupe komercijalne preparate. Cimet je jedna od njih jer se u zadnje vrijeme o njemu sve češće govori i kao odličnom preparatu za kosu. Pravilnim nanošenjem cimeta na vlasi dobit ćete vrlo pouzdanu i sigurnu alternativu klasičnim sredstvima za posvjetljavanje kose kakve možete kupiti u trgovini. Osim toga, tretman cimetom hidratizira kosu, čini je mekšom i daje joj nevjerojatno seksi miris. Donosimo vam kratki vodič za posvjetljivanje kose pomoću cimeta.

1. Priprema smjese

U posudu srednje veličine stavite 250 mililitara vašeg omiljenog regeneratora (ukoliko imate jako dugu kosu, možete staviti i više), tri kašike prethodno izmrvljenog cimeta u kori i 100 mililitara prirodnog pčelinjeg meda. Dobro pomiješajte sastojke plastičnom kašikom. Nemojte koristiti metalnu, budući da neki metali mogu negativno reagirati sa sastojcima smjese. Pokrijte posudu i ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Samponiranje i priprema kose

Operite kosu klasičnim šamponom i regeneratorom svojom uobičajenom metodom. Dobro ju iscijedite i zamotajte dvije minute u topli ručnik. Nakon toga, prstima ili širokom četkom razmrsite vlasi kako biste omogućili ravnomjerno nanošenje smjese s cimetom. Kosu raspodijelite u dijelove debljine pet centimetara te pričvrstite svaki dio natrag na tjeme kako se ne bi zapetljavali s dijelom na koji nanosite smjesu.

3. Nanošenje smjese na kosu

Otkopčajte prvi dio kose koji želite posvijetliti. Koristite se debelim kistom ili prstima kako biste ravnomjerno nanijeli smjesu uzduž vlasi. Kad ste gotovi, zavežite namazani dio kose u pletenicu i ponovno ga pričvrstite natrag na tjeme. Otkopčajte sljedeći dio kose i ponovite cijeli proces. Ponavljajte dok vam cijela kosa nije namazana smjesom i upletena u pletenice. Izbjegavajte izlaganje kože smjesi, budući da cimet može nadražiti osjetljiviju kožu.

4. Omogućavanje djelovanja smjese

Kad ste završili s nanošenjem, stavite najlonsku kapu za kupanje preko vaše kose, istisnite višak zraka i dobro je pričvrstite. Ukoliko imate pristup profesionalnoj sušilici kose, sjedite ispod nje 30 minuta kako biste omogućili smjesi da učini svoje.  Ako nemate sušilicu, omotajte vrući ručnik oko glave i ostavite tako pola sata. Nakon toga ga odmotajte (ili ugasite sušilicu) i ostavite smjesu još tri do četiri sata na sobnoj temperaturi. Što dulje držite smjesu na glavi, to će njeni rezultati biti bolji.

5. Ispiranje kose

Nakon što prođe dovoljno vremena, skinite najlonsku kapu s glave. Lagano odmotajte pletenice i razmrsite kosu prstima. Isperite smjesu s kose koristeći toplu vodu visokog pritiska. Ukoliko ste se držali svih uputa, vaša bi kosa trebala posvijetliti dvije nijanse. Ukoliko želite dodatno posvijetliti kosu, ponovite cijeli postupak za 48 sati.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads