Ads header

Ads

Saturday, 11 April 2015

Ovih 6 proizvoda morate hitno prestati da kupujete!U dosta navrata pisali smo o pogubnom uticaju GMO-a na zdravlje. GMO se pokušava na sve načine ugurati i na naša polja, zato su potrebne informacije o štetnosti te vještački stvorene hrane. Brojna istraživanja objavljena su daleko od očiju javnosti, a dokazala su kako je GMO poguban, donosi ljudima razna oboljenja, od alergija do smtonosnog raka, pa čak i neplodnosti. Ovo je spisak 6 kompanija koje 100 posto koriste GMO u svojim proizvodima, zato – daleko od njih.
1. Pepsi
Ova ogromna kompanija je svoje potrošače isfrustrirala s otkrivanjem tajnog sastojka u svojoj hrani, a to je GMO. Podsjetimo samo kako su nakon što su izgubili tužbu morali platiti 9.000.000 $ kazne za lažno oglašavanje. Tvrdili su da je njihov proizvod „Naked Juice“ 100% -ni prirodni sok, a u stvarnosti bio je pun GMO-a.
2. Kellogg’s
Kompanija Kellogg’s nedavno je platila 5 miliona dolara zbog izgubljene tužbe. Lažno su označili Kashi proizvode da su „prirodni“ i kako u njima nema vještačkih dodataka. Laboratorijskim istraživanjima pronađeno je kako Kellogg’s u pahuljicama i ostalim prozvodima koristi 100% GMO kukuruz.
3. General Mills
„Ne koristimo genetski modifikovane sastojke u izvornim pahuljicama. Naš glavni sastojak su oduvijek bila cijela zrna ovsa – i nema GMO zobi. Koristimo malu količinu kukuruznog skroba u kuhanju, i samo jedan gram šećera po obroku radi ukusa. Naš kukuruzni skrob dolazi iz ne-GMO kukuruza, a koristimo samo čisti šećer od šećerne trske „, naveli su iz General Mills. Ali stvarnost je sasvim drugačija. Kompletnoj GMO zabrani pogoduje tek dva posto dioničarstva kompanije. General Mills-ov direktor je naveo kako „ne vidi problem što u Sjedinjenim Američkim državama proizvodi izrastaju iz biotehnoloških usjeva“.
4. Nestle
Ova kompanija stavlja GMO u dječju hranu. Trebamo li reći više? Nakon javnog pritiska u Južnoj Africi firma je bila primorana ukloniti GMO iz ishrane za odojčad, ali ih i dalje prodaje u svojoj američkoj verziji firmi.
5. Hershey’s
Koliko će vam se jede čokolada nakon što saznate da je Hershey donirao 800.000 $ za poraz Kaliforniji Prop 37 i Washingtonu I-522, dok je Hersehey’s firma donirala 500.000 $ za poraz ovogodišnje anti-GMO inicijative u Oregonu i Koloradu? Kompanija ima samo jedan organski brend-Dagoba.
6. Coca Cola
Ovo carstvo gaziranih sokova zarađuje 1.500.000 $ kako bi vaši zubi trunuli od konzumiranja GMO-punjenih sokova. Takođe koriste i kukuruzni sirup u kojem se nalazi fruktoza, a koji je u cijelosti proizveden od GMO-kukuruza.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads