Košarice s kremom od kokosa i čokolade po kojima se pamte blagdani
Svatko ima svoju slatku tajnu.
Ovog Uskrsa vi možete otkriti svoju – neodoljive košarice s kremom od kokosa i čokolade, ukrašene voćem.
Pripremite ih po receptu Ive Tomić, pravu slasticu u kojoj bez ograničenja mogu uživati sve generacije ukućana.
Pogodne su za vegetarijance i osobe netolerantne na gluten jer ne sadrže jaja i pripremaju se s bezglutenskim brašnom.
Sastojci za tijesto:
7 mini tartova ili pita (promjera 10 cm)
- 80 g rižinog brašna
- 50 g kokosovog brašna
- 70 g bademovog brašna
- 4 žlice agava sirupa
- 70 g kokosovog ulja
- prstohvat sode bikarbone
- 0,5 dcl vode
Sastojci za kremu od kokosa:
- 1 limenka kokosovog mlijeka
- 3 žlice agava sirupa ili meda
- 1 mahuna vanilije
Sastojci za kremu od kakaa:
- 30 g organskog kakaa
- 30 g kokosovog maslaca
- meda ili agava sirupa
Postupak:
- U brašna dodajte sodu, pa kokosovo ulje i na kraju vodu. Od sastojaka umijesite prhko tijesto.
- Upalite pećnicu na 180°C. Dok se pećnica grije, izvaljajte tijesto i pripremite kalupiće za punjenje, koje ste prethodno namastili. Pite-tartove pecite oko 20 minuta. Kada rubovi počnu tamniti, prekrijte ih folijom i pecite do kraja.
- U međuvremenu pripremite nadjeve. Limenku kokosovog mlijeka potrebno je staviti preko noći u frižider kako bi se stisnulo i pretvorilo u vrhnje koje će vam kasnije koristiti u receptu. Kada se vrhnje ohladi, izvadite ga iz frižidera, dodajte mu vaniliju i zaslađivač po želji te obradite mikserom kao da pripremate običan šlag. Nakon 3 do 4 minute krema je gotova.
- Za kremu od kakaa, otopite kokosov maslac na pari. Zatim mu dodajte kakao i agavin sirup, pa promiješajte kratko dok se svi sastojci ne sjedine.
- Možete krenuti na slaganje i punjenje tartova. Na tijesto, koje se ohladilo, stavite prvo kremu od kokosa, pa kremu od čokolade i posipajte voćem po izboru.
Sastojci za tijesto:
Sastojci za kremu od kokosa:
Sastojci za kremu od kakaa:
Postupak:
0 comments:
Post a Comment