Ads header

Ads

Sunday 22 March 2015

Ovaj trik za tjeranje komaraca niste znali ?



Toplo vrijeme ima svoje prednosti, ali i mane, uvijek kada pomislim na vrućinu, more, pecanje i ostale ljetne dogodovštine, sjetim se koliko ova mala stvorenja mogu da budu dosadna.

Nakon dugo istraživanja i testiranja mnogih načina protiv komaraca, našli smo na  jedan koji djeluje 100% a najbolje od svega je to što za izvedbu ovog trika trebamo samo dva sastojka koja možemo naći u svakoj kuhinji.
Za pripremu ovog revolucionarnog otkrića trebamo samo jednu žličicu mljevene kafe i parče aluminijske folije. Namjestimo aluminijsku foliju dužine od desetak centimetara tako da možete na njoj rasporediti tanku liniju kafe. Kada ste namjestili foliju, sipajte kafu tako da pazite da bude što manjeg promjera, 3 – 5 mm, zatim je zapalite šibicom na jednoj strani.
Linija od 10-tak centimetara može goriti i do 20 minuta. Miris nije nimalo neprijatan za nas, ali će te ubrzo shvatiti da komaraca više nema, čak niti jednog, jednostavno ne mogu da podnesu ovaj miris. Također ako se nalazite u zatvorenom prostoru, nakon što linija izgori, nemojte bacati ostatke, za komarce će da djeluje i satima poslje.
Ovaj trik također možete izvesti sa samom kafom, ali morate paziti da je ne zapalite na podlozi koja je zapaljiva, i može biti oštečena.
Ovaj recept za tjeranje komaraca, slučajno sam našao na sajtu u komentarima jednog članka o komarcima, a autor je Ratko K. kome se ovom prilikom debelo zahvaljujem. Ratko je napisao da je ovaj recept naučio od grka i da ga je isprobao više puta, čak i na otvorenom prostoru.
Ako ste i Vi isprobali ovaj trik, molimo vas da u komentarima ostavite Vaše dojmove i da podjelite sa prijateljima, jer vrijedi.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads