Ads header

Ads

Saturday 28 March 2015

Osip i Lišajevi (EGZEM) – Kako nastaju i kako ih liječiti



Osip i lišajevi zahtijevaju brižljivu njegu bubrega, jetre i crijeva. Izvrsno djeluje kupanje u toploj, kiseloj surutki…

Uspješne su također kupke u mekinjama. Liječenje osipa i lišajeva je često teško i dugotrajno, te moramo uvijek misliti i na to da ih, možda, ne uzrokuju neki vanjski činioci. Neki su, npr. osjetljivi na arniku, ili kakvu drugu tvar.
Svačija koža ne podnosi terpentin, čovjek osjetljiv na terpentin morat će izbjegavati dodir sa svime što u sebi ima terpentin, pa i biljke koje ga sadrže, kao npr. iglice smreke, a osobito laštilo za parket. Osip može uzrokovati također i Rhus toxicodendron (otrovni ruj), a sobni cvijet trubentica (jaglika) izaziva urtikariju ili koprivnjaču.

Osipu, prema tome, doista može pogodovati neki od vanjskih činilaca. Ako odstranimo vanjski uzrok, nestat će i osipa.

Djeca često dobiju osip ako jedu obilno voća. Šumske i vrtne jagode često su uzrok koprivnjači. U oba slučaja treba se pobrinuti za njegu bubrega i podsticati ih na rad.
Osip izazivaju također i neka trovanja, ili nedostatak vitamina. Treba izbjegavati sumporirano sušeno voće, ili ono koje je prskano insekticidima.

Prirodno liječenje osipa

Salata od kopriva s limunovim sokom i iscjetkom prijesnog špinata, nadoknađuje nedostatak vitamina i postepeno uspješno izliječi osip. S uspjehom liječi i čaj od maćuhice (Viola tricolor).
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads