Ads header

Ads

Wednesday 25 March 2015

Mediteranska prehrana za dijabetičare bolja od svih lijekova



Rezultati dugoročne studije britanskih naučnika pokazali su da mediteranska prehrana može pomoći oboljelim od dijabetesa u kontroli šećera u krvi i to bez upotrebe lijekova.

Uz mediteransku prehranu, istraživači su pozitivno ocijenili i režime prehrane s malim unosom ugljikohidrata, velikim unosom proteina te malim udjelom jednostavnih šećera.
Novi nalazi temelje se na analizi rezultata 20 ranije provedenih studija u koje su bili uključeni odrasli ispitanici s dijabetesom tipa 2. „American Journal of Clinical Nutrition“ dodaje da je samo mediteranska prehrana utjecala na gubitak dijela suvišnih kilograma kod učesnika istraživanja.
Mediteranska prehrana obiluje voćem, povrćem i mahunarkama, ribom, maslinovim uljem i proizvodima od integralnih žitarica. Zasićene masti iz crvenog mesa i mliječnih proizvoda najčešće čine manje od osam posto kalorija koje se unose u mediteranskoj prehrani.
Ranija istraživanja su već povezala mediteransku prehranu s manjim rizikom za rak, srčani udar te Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads