Ads header

Ads

Tuesday, 24 March 2015

Lješnjak, plod mudrosti i znanja



Od davnina, lješnjak se koristi kao sredstvo za liječenje mnogih bolesti. Vjerovalo se da je lješnjak plod mudrosti i znanja.

Ljekovita svojstva

Lješnjak je voće koje sadrži 55 do 73% masti, najčešće se sastoji od nezasićenih masti (82% oleinske i linoleinske 11%), također sadrži gliceride masnih kiselina i masnih kiselina pomiješanim u gliceridima, također sadrže bjelančevine 12 do 18%. S hidrolizom proteina odvojen je od aminokiselina, što je jako bitno.
Sadrži kalija u prosjeku i do 5 puta više nego ostatele voćke, željeza i do tri puta više. Bogat je magnezijem, kalcijem i fluorida.
Sadrži folnu kiselinu, kvantitativnim poređenjem do deset puta više u odnosu na ostalo voće, vitamin E i pantotenska kiselina. U narodnoj medicini, iz njegove kore se priprema čaj, to se koristi za obloge na otvorene rane uzrokovane proširenim venama na nogama. Čaj je također dobar lijek protiv proljeva i u liječenju hemoroida.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads