Ads header

Ads

Monday, 30 March 2015

Dekupaž uskršnjih jaja. Jednostavan i ekološki način!
Možemo ga zvati i ekološkim, jer za ovu tehniku dekupaža neće biti potreban lepak ili bilo kakve boje. Za Uskrs se nećemo samo diviti lepoti ukrašenih jaja, treba ih sa merom i jesti.. Ovaj način je apsolutno bezbedan za upotrebu i jednostavan u izvođenju.

Takva varijanta biće pogodna za sve domaćice, čak i ako ste potpuni antitalenat u crtanju, jer koristeći ovu dekupaž tehniku sa salvetama, možete napraviti pravu umetnost. Sliku možete birati prema svom ukusu, odnosno salvetama koje izaberete. U ovom primeru odabrala sam salvetu sa prelepim cvetovima, koja će biti lep ukras na uskršnjem jajetu.

Dakle, za ovaj proces stvaralaštva  biće potrebno:

- belance
- troslojna salveta
- četkica
- bareno jaje

Uzmite troslojnu salvetu sa željenim ornamentima. Razdvojte salvetu na dva dela, biće nam potreban samo gornji deo. Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
Uzimamo prethodno obareno jaje i premazujemo belancetom na mestu gde ćemo lepiti isečeni crtež.
Lepimo ga na jaje i pažljivo premazujemo od gore ponovo belancetom.
Na sličan način postupamo i sa gornjim delom jajeta.
Jaje je praktično gotovo, treba samo da se osuši. Kada se osuši, sve nesavršenosti postaće nevidljive. Dobili smo ovakvo lepo praznično jaje.

Ovo je osnovna ideja. Ne morate prekrivati celo jaje delovima salveta. Uključite svoju fantaziju, i sa malo strpljenja dobićete maštovite ukrase na vašim uskršnjim jajima.
Share this Video :

0 comments:

Post a Comment

ads